Na de komma gaat het verder!

Een steun in de rug op weg naar een nieuwe baan

Het zijn roerige tijden. Velen zijn -op eigen initiatief of uit noodzaak- op zoek naar een andere baan. Met sollicitatiebegeleiding wil ik particulieren betaalbare, laagdrempelige ondersteuning bij hun sollicitatieproces bieden.

Want of je nu hoog of laag opgeleid bent en veel of weinig aan je persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan; elk sollicitatieproces confronteert je met jezelf. En dat kan vragen oproepen. Het kan je een stuk op weg helpen als je die met een professional bespreekt. Dit kunnen vragen zijn als:

> Zitten mijn brief en c.v. goed in elkaar?
> Hoe sluit ik aan op de vacature?
> Hoe val ik op tussen 150 anderen?
> Hoe maak ik van een beperking een kwaliteit?
> Hoe ga ik om met afwijzingen?
> Ik mag op gesprek komen. Waar let ik op?
> Ik kan kiezen - hoe doe ik dat?

Zit je met dit soort vragen, dan kan ik je helpen met sollicitatiebegeleiding. Anders dan bij coaching, is er geen sprake is van een traject van een aantal persoonlijke gesprekken met een vooraf gesteld doel. Sollicitatiebegeleiding gaat ook minder de diepte in. Het gaat om kortdurende ad-hoc begeleiding, gericht op de praktische vragen die zich aandienen wanneer je van baan wilt of moet veranderen, binnen of buiten je eigen organisatie.

Niettemin krijg je meer inzicht in jezelf, je eigen proces en hoe je dat kunt inzetten bij het vinden van een (andere) baan. Het doel is, dat je zèlf de keuzes kunt maken die voor jou van belang zijn. Ik neem geen beslissingen van je over en je blijft zelf verantwoordelijk voor je wat je doet.

Kosten in eigen hand

We starten met een persoonlijk gesprek. Daarna bepaal je zelf hoeveel ondersteuning je nodig hebt en wanneer. Als je weer een vraag hebt, neem je contact op en maken we een afspraak of een belafspraak. Soms kan ik je wellicht per e-mail op weg helpen. Je ontvangt alleen een factuur voor de ondersteuning die je afneemt.

Meer informatie en tarieven vind je hier. Download bestand.

Alvast een paar tips?
Kijk eens op www.kansopwerk.nl
Of vind passende vacatures met Jooble