Na de komma gaat het verder!

Opstellingen: In contact met je innerlijke bron van wijsheid

Wil jij een essentiële stap zetten op weg naar je droom? Heb je een terugkerend vraagstuk of iets waar je je vinger niet achter kunt krijgen? Misschien is een systeemopstelling iets voor jou. Met opstellingen kun je effectief de onbewuste belemmeringen uit het verleden onderzoeken en doen wat nodig is om dit te veranderen. Waarna de weg vrij is om je op je eigen doelen te richten, met je historie als krachtbron.

Ieder mens maakt deel uit van systemen, niemand functioneert op zichzelf. Overerfde patronen uit het gezin waarin we geboren zijn, nemen we onbewust mee naar een andere context, zoals school of werk. Daar kunnen ze ons behoorlijk in de weg zitten, zonder dat we de vinger op de zere plek kunnen leggen. In een probleem dat bijvoorbeeld op de werkvloer speelt, resoneert dan een oude, onopgeloste situatie mee. Soms zelfs van generaties terug. Met opstellingen wordt dat zichtbaar en kun je veranderingen aanbrengen.

Weten wat het voor je kan betekenen? Lees hier de ervaring van anderen.

Hoe werkt het?
We verkennen je vraag om tot de kern te komen van waar het om draait. Vervolgens kies je stand-ins voor elementen die met je vraag te maken hebben in 'het veld'. Zo wordt het innerlijke beeld dat je van het systeem hebt, zichtbaar. Het opmerkelijke is, dat representanten in een opstelling daadwerkelijk de gevoelens en posities ervaren van de personen waar zij voor staan. Zij beschikken vaak over informatie waarvan je je zelf niet bewust bent. Er kunnen stand-ins geplaatst worden voor familieleden of delen van een organisatie, maar ook een angst, boosheid of verlangen.

Als begeleider haal ik informatie op bij de representanten, signaleer ik waar de verstoring in het systeem zit en kan ik herstellende interventies doen. Een systeemopstelling is niet zelden een indrukwekkende belevenis en een grote stap vooruit in je persoonlijk proces.
Ook als je als deelnemer/representant komt, kun je veel ophalen voor eigen situaties!

Een opstelling kan los gedaan worden of als aanvulling op een coachingstraject.

Wat voor vragen kun je opstellen?
Eigenlijk alles wat voor jou belangrijk genoeg is. Je kunt denken aan:

  • Vragen rond emoties zoals angst, boosheid en verdriet
  • Identiteitsvraagstukken; wie ben ik, wat wil ik echt?
  • Vragen rond assertiviteit, conflictsituaties en trauma
  • Vragen rond belangrijke keuzes en succes
  • Vraagstukken rond minderjarige kinderen
  • Vragen rond gezondheid, energie en balans
  • Loopbaanvraagstukken, vragen rond zakelijk succes

Ook behoefte aan een doorbraak?
Ik begeleid opstellingen tijdens opstellingenavonden in de omgeving van Leiden en Haarlemmermeer en in individuele coaching in Rijsenhout. Je kunt dus altijd met je vraag terecht. Er ruimte voor 8-10 deelnemers. Twee deelnemers kunnen een vraag (of droom) uitwerken in de groep. Maar ook als deelnemer/representant valt er veel te halen! Je gaat altijd met een bijzondere ervaring naar huis!

Kosten voor deelname bedragen (incl. BTW):
€ 75,00 voor vraagstellers
€ 20,00 voor deelnemers zonder vraag
€ 50,00 inschrijving als deelnemer voor 3x

Wanneer kan ik terecht?
De opstelllingenavonden zijn 1x in de 6 - 8 weken en op aanvraag, op locaties in Rijsenhout, Leiderdorp of Roelofarendsveen e.o.

De eerstvolgende is op 18 april 2019 in Roelofarendsveen.

Je kunt je aanmelden met het formulier hieronder, of even bellen of een mailtje sturen.

info@kommacoaching.nl
06-53448865

Aanmelding opstellingenavond