Na de komma gaat het verder!

Ervaringen van deelnemers

"Monique wist door het stellen van de juiste vragen al heel snel de kern van mijn vraag naar boven te halen. Vervolgens begeleidde ze mijn opstelling op doortastende, maar liefdevolle wijze waarbij ze ook steeds weer de juiste vragen bleef stellen. Monique's heldere doortastendheid, waarbij ze alles bevraagt en niets zelf invult, in combinatie met haar zachtheid, maakte het voor mij heel veilig om een zeer persoonlijke opstelling bij haar te durven doen."

"Enigszins onwennig ga ik op 'de stoel' zitten. Ik heb tenslotte een vraag. Monique nodigt mij uit mijn vraag in te brengen. Even flitsen er nog gedachten door mijn hoofd 'als ze het maar niet gek vinden'. Ik breng mijn vraag in en niemand kijkt er vreemd van op. Rustig en trefzeker gaat Monique op weg naar de vraag achter de vraag van mijn vraag. Wow, dat voelt helder voor mij; en gedurfd, want ik leg wel mijn ziel op tafel. En dan gaat het echt gebeuren, de opstelling. Ik kies mensen uit die een deel het ouderlijke gezin representeren. Vrijwel iedereen zit gefascineerd te kijken hoe de opstelling tot leven komt en duidelijk maakt waar voor mij de opening ligt. Ik voel mij emotioneel geraakt, alsof er vanalles van mijn schouders valt. Het voelt alsof ik eindelijk mijn eigen leven ga oppakken. Indrukwekkend, vond ik het meteen al; en nu, wat maanden later, een voltreffer waar ik heel blij mee ben."

"Het is bijzonder om te zien hoe Monique het veld laat bewegen met een prettige ingetogenheid.
Voor de vragensteller wordt op deze manier inzicht en/of opluchting gegeven. Wat is van mij en wat is van de ander."

“Ik vond het mooie opstellingen. Een ontdekkingsreis met mooie uitkomsten."

"Op een unieke locatie een mooie opstellingsavond gehad met Monique. Er was een warme en informele sfeer en het was bijzonder om hier aan deel te nemen. De opstellingen gaven ook voor mij, als representant, mooie inzichten."

Aanbeveling

"In de afgelopen jaren heb ik Monique mogen begeleiden om zich verder te ontwikkelen als coach en begeleider, waarbij de aandacht voor een belangrijk deel is uitgegaan naar Systemisch Werk. Dat was voor mij een eervolle taak, waarin Monique beslist geen genoegen nam met minder dan de onderste druppel uit de kan. De investeringen die Monique zich heeft getroost, zijn alleszins de moeite waard gebleken. Daar mag ze trots op zijn.

Monique begeleidt in en rond opstellingen zoals ze zelf is: gevoelig voor verbinding en duidelijk in begrenzing. Ze heeft het ambacht van het opstellingenwerk zich letterlijk ‘eigen’ gemaakt. Zo is zij als begeleider werkelijk beschikbaar voor de cliënt en kan ze zich goed bewegen in het Wetende Veld. Monique is gepassioneerd en gefocust om dit werk te doen."

Willem de Bondt, senior trainer Plata Opleidingen