Na de komma gaat het verder

VAN MIJN EIGEN WEG NAAR JOUW EIGEN WEG

"Ik investeer veel in mijn eigen groeiproces. Ik moet wel. Vanuit het diepst van mijn ziel.

Op de een of andere manier bewandel ik keer op keer een heel eigen route. Mijn leven blijkt een ontdekkingsreis, bij mij loopt alles anders. En daar dan op leren vertrouwen...

Op mijn reis doe ik niet alleen kennis op, maar ook veel ervaringsdeskundigheid. Alles wat ik in me heb, zet ik in bij mijn begeleiding. Opdat ook jij jouw weg kunt vinden."

In de loop der tijd heb ik veel opleidingen, trainingen, cursussen en congressen gevolgd, aangevuld met zelfstudie. Hieronder staan de belangrijkste pijlers van mijn deskundigheid.
Wil je een totaaloverzicht? Dan kun je hier mijn cv bekijken: CVmd 2021 sept.pdf


2021
De polyvagaaltheorie in therapie
, Deb Dana
Het autonome zenuwstelsel reageert op onze omgeving, door ons te vertellen hoe we eraan toe zijn. Het stuurt onze reacties d.m.v. veranderingen in onze fysiologische toestand. Bij veel mensen zijn die veranderingen subtiel en kunnen we ze bewust of onbewust reguleren. Trauma verstoort dit proces. De polyvagaaltheorie helpt te begrijpen hoe ons autonome zenuwstelsel gedragingen stuurt om te overleven en hoe cliënten geholpen kunnen worden hun toestant te reguleren.

2021
Listening with your whole body,
David Kaetz
Luisteren is meer dan je oren gebruiken. Luisteren is geïntegreerd met beweging, ademhaling, aandacht, houding, gedachten, emoties, context, relaties en de andere zintuigen. Ons gewaarzijn hiervan kunnen we ontwikkelen. Listening with your Whole Body is gebaseerd op de Feldenkrais Methode andere systemische benaderingen van zelforganisatie, maar ook op neurowetenschap en inzichten uit oud en modern akoestisch onderzoek.

2021
Access Bars® Practitioner, Bewust Sterk
Access Bars® is een heerlijk zachte, ontspannende manier van werken, waarbij 32 punten op het hoofd systematisch in verschillende combinaties worden aangeraakt. De ervaringen hiermee zijn even gevarieerd als bijzonder. Van totale rust en ontspanning tot het loslaten van uitgediende overtuigingen en je weer veilig kunnen voelen.

2019 - 2020
Nascholing Trauma & Gehechtheid, De taal van het lichaam
, Centrum voor Hechting en Trauma
Trauma en hechtingsproblemen laten hun sporen na in het lichaam. De nascholing is gebaseerd op recente traumatherapieën en erop gericht het genezend vermogen van het lichaam in te zetten om deze sporen te herkennen en traumaherstel te activeren.

2017 - 2018
Trainersopleiding Trainen op Identiteitsniveau/Systemisch Begeleiden
, Plata Leiden
Trainingen ontwikkelen & ontwerpen en begeleiding van groepen. Met Systemisch Werk als uitgangspunt, leidt dit tot ontwikkelen en trainen op identiteitsniveau.

2015 - 2016
Tarot, Verdiepingsjaar Jungiaanse Psychologie, Karen Hamaker-Zondag
Tarot is een symbolische wegwijzer in psyche en materie. Het is een vorm van werken met het onbewuste. Tarot blijkt een geweldig instrument te zijn voor het vergroten van zelfinzicht en inzicht je actuele situatie en -wanneer het om cliënten gaat- in het proces van de cliënt.


2014 - 2015
Mythologie, Verdiepingsjaar Jungiaanse Psychologie, Karen Hamaker-Zondag
Mythen zijn meer dan symbolische verhalen. Ze zeggen iets over de bewustzijnsontwikkeling van de mensheid en leggen de relatie bloot tussen de bewegingen in het collectief onbewuste en ons dagelijks leven.

2014

Werken met opstellingen, Systemisch werken, Plata Leiden (mrt-sep)
Zelfde als in 2013 maar met andere leerdoelen.

Transactionele Analyse (TA101 & Script/Redecision Work), TA Academie & Plata Opleidingen
TA is een persoonlijkheidstheorie, een communicatiemodel en een psychotherapeutische behandelmethode, ontwikkeld door Eric Berne MD PhD. TA geeft inzicht in gedrag door het aanbieden van concepten en methoden om de interacties tussen mensen, de transacties, en hun eigen interne toestand te analyseren.

2013 - 2017 Supervisie Werken met opstellingen (systemisch werken), Plata Opleidingen Leiden.

2013 - 2015

Werken met opstellingen (systemisch werken)
, Plata Opleidingen Leiden
Vanaf onze geboorte zijn we onderdeel van systemen, zoals familie, gezin, school en organisaties. De regels en patronen in deze systemen zijn doorgaans onbewust. Veel persoonlijke en organisatorische problemen blijken een systemische oorzaak te hebben. Opstellingen maken verborgen belemmeringen binnen een systeem zichtbaar en hanteerbaar. Ze brengen essentiële veranderingen teweeg en hebben vaak blijvend effect.

2010 - 2013
Symbolische Psychologie (o.b.v. C.G. Jung), Karen Hamaker-Zondag
Jungiaanse psychologie vertelt ons veel over de werking van het onbewuste, zowel individueel als collectief. Deze opleiding is gericht op het ontwikkelen van gedegen kennis van deze psychologie, herkennen van psychologische dynamieken en zuiver toepassen van de begrippen zoals Jung dat zelf voor ogen stond. De scriptie die ik voor het examen heb geschreven, is inmiddels bewerkt tot boek: Het onzichtbare zien. Meer informatie: https://kommacoaching.nl/boek

2011
Masterclass Transactionele Analyse, Life University, Sari van Poelje

2009 – 2010 ICM Coachingsopleiding
NOBCO geaccrediteerd (EQA keurmerk practitioner) en ST!R geregistreerd