Na de komma gaat het verder

Lezingen

Tickets voor open lezingen en workshops zijn te boeken via https://hipsy.nl/kommacoaching
Wilt u InCompany of boeken voor een groep? Neem dan telefonisch of via e-mail contact op.

Reis langs de zintuigen
Vijf zintuigen kennen we allemaal wel. En een zesde kunnen we ook nog wel noemen als we onze intuïtie meenemen. Maar we hebben als mens veel meer tot onze beschikkingVan het meest fundamentele zintuig, dat ons het meest ontregelt als er iets mis mee is, zijn we ons het minst bewust. Bovendien werken onze zintuigen ook met elkaar samen.
Een ontdekingsreis langs de zintuigen, met als startpunt het gehoor.

De samenhang tussen Jung en Hellinger
Jungiaanse psychologie leert ons veel over de werking van het onbewuste. In opstellingenwerk, bekend van Bert Hellinger, wordt onbewuste informatie in het bewustzijn gebracht met behulp van representanten. In beide gevallen is de psyche het materiaal waarmee gewerkt wordt. Dat maakt Jungiaanse psychologie tot een uitstekend kader om te begrijpen wat er in opstellingen gebeurt.
In deze lezing wordt het verband tussen de twee zienswijzen helder gemaakt.

Hechting
Gezonde hechting is van vitaal belang voor de ontwikkeling van kinderen en jong volwassenen. Hiervoor zijn goed gehechte volwassenen onmisbaar, wat een extra uitdaging is in een tijd dat jongeren zich steeds meer op gelijken en op apparaten oriënteren. De Canadese arts Gabor Maté schreef er samen met Gordon Neufeld een boek over.
Wat is de functie van hechting? Welke vormen van hechting zijn er? Hoe vorm je gezonde hechtingsrelaties en hoe herstel je verstoorde hechtingsrelaties?