Na de komma gaat het verder!

PPD-resonantie: een revolutie in stressreductie

Veel voorkomende problemen van deze tijd kunnen worden gekoppeld aan een hyperalertheid van ons reptielenbrein, dat bliksemsnel onze instinctreacties aanstuurt via het autonome zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Ons overlevingsmechanisme is in een permanente staat van alarm, wat een negatieve invloed heeft op ons immuunsysteem. De nadruk ligt op processen die nodig zijn voor overleven, waarbij andere functies op een laag pitje komen te staan.

Chronische klachten die daarbij kunnen optreden zijn: Nervositeit, slaapproblemen, kort lontje, overspannenheid, depressie, burnout en een scala fysieke klachten, waaronder hoofdpijn, spierpijn, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Het reptielenbrein is het oudste deel van ons brein en ontvankelijk voor geur, tast en visuele impulsen. Omdat het is ontstaan in een pre-verbale tijd, heeft taal geen invloed op het reptielenbrein. Met gesprekstechnieken kun je dit deel van het brein dus niet tot rust brengen.

Maar met PPD-resonantie kan dat wel!

Resonantie is een alledaags natuurkundig verschijnsel, dat de basis is van het leven op aarde. Neem een bepaalde snaar op een gitaar; als je die aanslaat, zal dezelfde snaar op een andere gitaar vanzelf mee gaan trillen. Resonantie is de basis van mobiel telefoneren, radio, televisie, muziek, medische apparatuur, etc.

Van dit verschijnsel maakt PPD-resonantie gebruik. PPD staat voor Potential, Performance, Diseases. het wordt ook wel 'Mindfulness Plus' genoemd. Specifieke resonanties zitten verwerkt in geluidsbestanden van enkele minuten. Door deze bestanden gedurende een aantal maanden dagelijks te beluisteren, wordt het overlevingsmechanisme tot rust gebracht.

PPD-resonantie is een zelfhulpmethode die het best werkt in combinatie met coaching of therapie. Door op meerdere vlakken tegelijk te werken, wordt het 'dweilen met de kraan dicht'. Maar je kunt het ook zonder coaching uitproberen, er is een gratis proef-PPD beschikbaar.

Bekijk hier de PPD-programma's of neem contact op voor meer informatie, advies of de gratis proef-PPD. Wil je uitgebreider testen? Dan is er ook een introductieprogramma van 5 weken.


Meer over PPD-resonantie lees je in het boek "Nooit meer stress" van Onno Nieveen. Je kunt ook een lezing/workshop bezoeken.