Mijn deskundigheid

VAN MIJN EIGEN WEG NAAR JOUW EIGEN WEG

Afbeelding invoegen
 
Ik investeer veel in mijn eigen groeiproces. Mijn leven blijkt een ontdekkingsreis, waarbij dingen regelmatig anders lopen dan gebruikelijk. En daar dan op leren vertrouwen...
 
Op mijn reis doe ik niet alleen kennis op, maar ook veel ervaringsdeskundigheid. Alles wat ik in me heb, zet ik in bij mijn begeleiding. Opdat ook jij jouw eigen weg kunt vinden.
 
In de loop der tijd heb ik veel opleidingen, trainingen, cursussen en congressen gevolgd, aangevuld met zelfstudie. Hieronder staan de belangrijkste pijlers van mijn deskundigheid.

Wil je een totaaloverzicht? Dan kun je hier mijn cv bekijken: cvmd_2024_feb.pdf

2024 (april)
Shiatsu, de 6 aanrakingen - Sonnevelt Opleidingen
Emoties transformeren met 6 doeltreffende aanrakingen uit de shiatsu: Piekeren in aanwezigheid, verdriet in mystieke stilte, angst in zelfverzekerdheid, woede in assertiviteit en schrik en hysterie in openheid.  
 
2024 (feb-mrt)
Trauma en innerlijke verdeeldheid - Janina Fisher, PhD 
 Trauma en onveilighe hechting hebben als specifiek kenmerk fragmentatie als overlevingsstrategie. Deze cursus combineert neurobiologische kennis over trauma, dissociatie en gehechtheidsproblematiek met een praktische aanpak voor de behandeling daarvan met strategiën gebaseerd op Internal Family Systems, Sensorimotor Psychotherapy en mindfulness gerichte therapieën.

2024 (feb-mrt) 
Polyvagaltheory for healthcare providers - Dr. Heather Abernethy & Dr. Stephen Porges 
Understanding your own nervous system fluctuations and read the autonomic state of patients to help guide them to a state of safety and connection. Learners finish the course with practical techniques to build resilience and avoid burnout. Introductiewebinar, 5 modules en opgenomen live discussies.

2024 
Sjamanistische healing technieken I en II & Jaartraining - Mark Hoek, School voor Sjamanisme / Bear Creek
Twee intensieve blokken met 4 krachtige healing technieken uit de Black Bear lijn: Losmaken van energetische koorden, extracties, gedachtenpatronen verwijderen en thymustap. Parallel hieraan volg ik de jaartraining (maandelijkse bijeenkomst + individuele begeleiding).

2023-2024 (nov-jun)
Sjamanic Journey - Roel Crabbé
De basis van sjamanisme in 5 uitgebreide Modules

2023 (nov-dec)
Nonverbale analysevaardigheden - Face Value
Nonverbale signalen observeren en interpreteren op basis van een op wetenschappelijke literatuur en 50 jaar empirisch onderzoek gebaseerde methode.

2023 (mei-juni)
Polyvagal approach for educators   - Polyvagal Institute, Dr. Lauri Desautels PhD
Uitgeputte docenten, disciplineprotocollen, probleemgedrag, wegstromen van energie en motivatie. Allemaal problemen die je tegenkomt in het onderwijs. Het autonome zenuwstelsel speelt hier een belangrijke rol in. Wanneer je  gaat kijken vanuit een polyvagaal perspectief, krijg je handvatten om deze  patronen te doorbreken.
 
2023 (mei)
De kracht van het spiertesten   - Academie voor kinesiologie
Spiertesten zijn een uitstekende manier om de taal van het lichaam mee te nemen in de communicatie met klanten.
Ze zijn bovendien behulpzaam bij het wegnemen van stressfactoren, en dat leidt tot betere resultaten.
 

2023 (jan-mrt)
PSYCH-K ®   - De Werff
Methode om beperkende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen op onbewust niveau.
Basis Facilitator & Advanced  Facilitator
 
2022
De kracht van hechting - Neufeld Institute, Psychodidact
HBO-module. Vlaggenschip van het Amerikaanse Neufeld Institute in een uniek Nederlands jasje. Uitgangspunt is het op hechting gebaseerde ontwikkelingsmodel van Dr. Gordon Neufeld. Toepassing van het model heeft invloed op het leven van kind, tiener en volwassene, in werk, relatie of gezin. Neufeld is ontwikkelingspsycholoog en heeft meer dan 40 jaar ervaring. Hij is een internationaal spreker en auteur van ‘Laat je kind niet los’. 

2021 - 2022
De polyvagaaltheorie in therapie
Deb Dana
Het autonome zenuwstelsel reageert op onze omgeving, door ons te vertellen hoe we eraan toe zijn. Het stuurt onze reacties d.m.v. veranderingen in onze fysiologische toestand. Bij veel mensen zijn die veranderingen subtiel en kunnen we ze bewust of onbewust reguleren. Trauma verstoort dit proces. De polyvagaaltheorie helpt te begrijpen hoe ons autonome zenuwstelsel gedragingen stuurt om te overleven en hoe cliënten geholpen kunnen worden hun toestand te reguleren.

2021
Listening with your whole body, 
David Kaetz
Luisteren is meer dan je oren gebruiken. Luisteren is geïntegreerd met beweging, ademhaling, aandacht, houding, gedachten, emoties, context, relaties en de andere zintuigen. Ons gewaarzijn hiervan kunnen we ontwikkelen. Listening with your Whole Body is gebaseerd op de Feldenkrais Methode andere systemische benaderingen van zelforganisatie, maar ook op neurowetenschap en inzichten uit oud en modern akoestisch onderzoek.

2021
Access Bars® Practitioner, Bewust Sterk
Access Bars® is een heerlijk zachte, ontspannende manier van werken, waarbij 32 punten op het hoofd systematisch in verschillende combinaties worden aangeraakt. De ervaringen hiermee zijn even gevarieerd als bijzonder. Van totale rust en ontspanning tot het loslaten van uitgediende overtuigingen en je weer veilig kunnen voelen.

2019 - 2020
Nascholing Trauma & Gehechtheid, De taal van het lichaam
Centrum voor Hechting en Trauma
Trauma en hechtingsproblemen laten hun sporen na in het lichaam. De nascholing is gebaseerd op recente traumatherapieën en erop gericht het genezend vermogen van het lichaam in te zetten om deze sporen te herkennen en traumaherstel te activeren.

2017 - 2018
Trainersopleiding Trainen op Identiteitsniveau/Systemisch Begeleiden
Plata Leiden
Trainingen ontwikkelen & ontwerpen en begeleiding van groepen. Met Systemisch Werk als uitgangspunt, leidt dit tot ontwikkelen en trainen op identiteitsniveau.

2014 - 2016
Verdiepingsjaren Jungiaanse PsychologieKaren Hamaker-Zondag
Mythologie: De bewustzijnsontwikkeling van de mensheid en de relatie tussen de bewegingen in het collectief onbewuste en ons dagelijks leven.
Tarot: Een symbolische wegwijzer in psyche en materie. De symbooltaal van het onbewuste die helpt om zelfinzicht te vergroten.


Transactionele Analyse (TA101 & Script/Redecision Work)TA Academie & Plata Opleidingen
TA is een persoonlijkheidstheorie, een communicatiemodel en een psychotherapeutische behandelmethode, ontwikkeld door Eric Berne MD PhD. TA geeft inzicht in gedrag door het aanbieden van concepten en methoden om de interacties tussen mensen, de transacties, en hun eigen interne toestand te analyseren.

2013 - 2017 Supervisie Werken met opstellingen (systemisch werken), Plata Opleidingen Leiden.

2013 - 2015
Werken met opstellingen (systemisch werken)
Plata Opleidingen Leiden
Vanaf onze geboorte zijn we onderdeel van systemen, zoals familie, gezin, school en organisaties. De regels en patronen in deze systemen zijn doorgaans onbewust. Veel persoonlijke en organisatorische problemen blijken een systemische oorzaak te hebben. Opstellingen maken verborgen belemmeringen binnen een systeem zichtbaar en hanteerbaar. Ze brengen essentiële veranderingen teweeg en hebben vaak blijvend effect.

2010 - 2013
Symbolische Psychologie (o.b.v. C.G. Jung)Karen Hamaker-Zondag
Jungiaanse psychologie vertelt ons veel over de werking van het onbewuste, zowel individueel als collectiefDeze opleiding is gericht op het ontwikkelen van gedegen kennis van deze psychologie, herkennen van psychologische dynamieken en zuiver toepassen van de begrippen zoals Jung dat zelf voor ogen stond. De scriptie die ik voor het examen heb geschreven, is inmiddels bewerkt tot boek: Het onzichtbare zien. Inmiddels is de tweede, uitgebreide druk verschenen, met extra aandacht voor veiligheid in begeleidingsrelaties.

2011 
Masterclass Transactionele Analyse, Life University, Sari van Poelje

2009 – 2010 ICM Coachingsopleiding
NOBCO geaccrediteerd (EQA keurmerk practitioner) en ST!R geregistreerd