Workshops & Lezingen

Open lezingen en workshops

Tickets voor open lezingen en workshops zijn te boeken via https://hipsy.nl/kommacoaching
Wilt u InCompany of boeken voor een groep? Neem dan telefonisch of via e-mail contact op.
Hieronder een greep uit het aanbod. Heeft u een specifieke vraag? Voor maatwerk kunt u bij mij terecht.

Lezing: Reis langs de zintuigen
Vijf zintuigen kennen we allemaal wel. En een zesde kunnen we ook nog wel noemen als we onze intuïtie meenemen. Maar we hebben als mens veel meer tot onze beschikking. Van het meest fundamentele zintuig, dat ons het meest ontregelt als er iets mis mee is, zijn we ons het minst bewust. Bovendien werken onze zintuigen ook met elkaar samen.
Een ontdekkingsreis langs de zintuigen, met als startpunt het gehoor.

Lezing: De samenhang tussen Jung en Hellinger
Jungiaanse psychologie leert ons veel over de werking van het onbewuste. In opstellingenwerk, bekend van Bert Hellinger, wordt onbewuste informatie in het bewustzijn gebracht met behulp van representanten. In beide gevallen is de psyche het materiaal waarmee gewerkt wordt. Dat maakt Jungiaanse psychologie tot een uitstekend kader om te begrijpen wat er in opstellingen gebeurt. In deze lezing wordt het verband tussen de twee zienswijzen helder gemaakt.

Lezing: Hechting
Gezonde hechting is va vitaal belang voor de ontwikkeling van kinderen en jong volwassenen. Hiervoor zijn goed gehechte volwassenen onmisbaar, wat een extra uitdaging is in een tijd dat jongeren zich steeds meer op gelijken en op apparaten oriënteren. De Canadese arts Gabor Maté schreef er samen met Gordon Neufeld een boek over.
Wat is de functie van hechting? Welke vormen van hechting zijn er? Hoe vorm je gezonde hechtingsrelaties en hoe herstel je verstoorde hechtingsrelaties?
  Afbeelding invoegen

Workshop: Zet eens een andere hoed op
Doorgaans gebruiken we één of twee standaard manieren om een vraagstuk te benaderen. Die zijn ons vertrouwd en ze hebben ons goede diensten bewezen. We weten vaak ook niet eens dat het ook anders kan. Toch kunnen onze vaste patronen ons ook belemmeren en juist in moeilijke situaties vallen we vaak terug op vertrouwd automatisme. Dan kan het een verrijking zijn om eens  een andere benadering te kiezen.

Workshop: Kijken naar wat je niet kunt zien
Het meeste van wat we doen, doen we helemaal niet bewust. Ons gedrag en onze emoties worden gestuurd door onbewuste processen. Jungiaanse psychologie kijkt naar hoe ons onbewuste werkt. Met opstellingen kun je de dynamieken die daar nu actief zijn, in de ruimte plaatsen. En als het in de ruimte staat, dan kun je er iets mee doen. 
In deze workshop ga je met praktische oefeningen aan de slag, zodat je zelf kunt ervaren hoe je door interactie met je onbewuste effectief de veranderingen in gang kunt zetten die je nodig hebt.

Workshop EigenWijzer: Met vragen stellen kom je verder op je eigen weg

Afbeelding invoegen
  Dit bordje zie je normaal gesproken op een plek waar je niet in mag.
Maar wij gaan er juist wel in!
In deze training kondigt dit bordje een spannend begin aan.
Het markeert jouw Eigen Weg en die ga je –al vragend- verkennen.
Of de ingang nu je werk is, je leven of iets anders.
Dit is de reis die je alléén zelf kunt maken. Als reisleider loop ik met je mee en reik ik hulpmiddelen aan die je op deze ontdekkingstocht goed kunt gebruiken.