Intervisietraining

Intervisie: Samen werken, samen leren

Intervisie is een inspirerende, intercollegiale manier van leren. Een groep gemotiveerde professionals bespreekt regelmatig volgens een methodiek dilemma’s om er effectiever mee om te kunnen gaan. Intervisie is meestal niet direct gericht op het vinden van oplossingen, maar eerder op het verkrijgen van een dieper inzicht in de problematiek die speelt. Van daaruit kan de vraaginbrenger met oplossings­richtingen aan de slag. In intervisie trekken deelnemers samen op in hun persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers tillen zichzelf en elkaar hiermee naar een hoger plan.

Toch blijkt geslaagde intervisie nog niet zo eenvoudig.

  • Hoe voorkom je dat het uitloopt op een regelmatig terugkerend theekransje?
  • Hoe laat je intervisie uitstijgen boven oppervlakkige advisering of delen van ervaringen?
  • Hoe zorg je dat niet alleen de casus-inbrenger, maar de hele groep leert?
  • Hoe zorg je voor een veilige context, waarin iedereen zich kwetsbaar opstelt én bijdraagt, en waarin ook de processen in de groep zelf bespreekbaar zijn?

Kortom:
Hoe zorg je dat de geïnvesteerde tijd en energie ook echt effectief is en iedereen groeit?
Daarvoor heeft Komma Coaching deze intervisietraining ontwikkeld.

Intervisietraining: Succesvol starten met intervisie

Afbeelding invoegen
  In drie dagen stomen wij u klaar voor het opzetten van uw eigen intervisiegroep; u neemt deel met de hele groep die aan intervisie wil gaan doen.

Er is veel aandacht voor werken vanuit contact met elkaar, het oefenen met echte intervisievraagstukken, waarbij we voorwaarden scheppen die uw intervisiegroep doen slagen.
 
Samen legt u de basis voor een succesvolle start. De investering voor deze training is € 7.250 ongeacht het aantal deelnemers (minimaal 5, maximaal 8).
U wilt eerst kennismaken met intervisie?

Dat kan. In een ca. 2 uur durende workshop kunt u uitproberen of intervisie iets voor u is. Onder begeleiding werken de deelnemers een authentieke casus uit met een van de vele intervisiemethodieken. Daarnaast besteden we aandacht aan vaardigheden als vragen stellen en waarnemen. Heeft u zich bijvoorbeeld wel eens afgevraagd hoe moeilijk het is om de juiste vraag te stellen? En wanneer is de laatste keer geweest dat u een situatie anders heeft ingeschat dan hij uiteindelijk bleek te zijn?

Deze workshop is intensief, leuk en leerzaam! Ook als u besluit om (nog) geen intervisiegroep op te starten. De kosten bedragen €700, ongeacht het aantal deelnemers (minimaal 6, maximaal 12).


Reacties van deelnemers:

"Monique is een bron van geduld en wijsheid, maar ook gelukkig heel menselijk. Daardoor zeer veel ruimte om jezelf te zijn."

"Heel fijne training met goede combinatie tussen wat 'vage' en praktische oefeningen."

"Super waardevol, super inspirerend, super leerzaam."

"Ik heb geleerd om inverbinding te zijn met mezelf, geen oplossingen aan te dragen en te onderzoeken wat de vraag achter de vraag is."

"Waar ik direct mee aan de slag kan, is dat ik de rust neem om te luisteren. En het feedbackmodel, dat pas ik nu toe. Op langere termijn neem ik het goede gevoel mee dat ik na een trainingsdag heb. Net als de opgedane kennis en de zin om zelf te gaan starten."

"Ik ben het meest trots op het goede vertrouwen dat we in de groep hebben gekregen. Er is chemie."