Na de komma gaat het verder!

Intervisietraining

Samen werken, samen leren

Wat is intervisie en wat kunt u ermee bereiken?
Intervisie is een inspirerende, intercollegiale manier van leren. Een groep gemotiveerde professionals bespreekt regelmatig volgens een methodiek dilemma’s om er effectiever mee om te kunnen gaan. Intervisie is meestal niet direct gericht op het vinden van oplossingen, maar eerder op het verkrijgen van een dieper inzicht in de problematiek die speelt. Van daaruit kan de vraaginbrenger met oplossings­richtingen aan de slag.

Goed opgezette intervisie draagt bij aan:

-  medewerkers die elkaars kennis benutten
-  medewerkers die durven te vragen
-  positieve, veilige werksfeer
- respect hebben voor verschillen
- medewerkers die zichzelf en elkaar naar een hoger plan tillen

Kortom: Deelnemers werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en ook uw organisatie krijgt de kans om beter te functioneren en blijvend te groeien.


Wat kunnen wij u bieden?

1. Intervisieworkshop
Kennismaken met intervisie; intensief, leuk en leerzaam! Er wordt gewerkt met een authentiek intervisievraagstuk; de deelnemers brengen een eigen casus in. Onder begeleiding oefenen zij met een van de vele methodieken. Daarnaast besteden we aandacht aan vaardigheden als vragen stellen en waarnemen. Heeft u zich bijvoorbeeld wel eens afgevraagd hoe moeilijk het is om de juiste vraag te stellen? En wanneer is de laatste keer geweest dat u een situatie anders heeft ingeschat dan hij uiteindelijk bleek te zijn? De workshop duurt ca 1,5 uur en is geschikt voor 8-12 deelnemers.

2. Intervisietraining: Succesvol starten met intervisie
In drie dagen stomen wij u klaar voor het opzetten van uw eigen intervisiegroepen. Er wordt gewerkt met authentieke intervisievraagstukken. En -minstens zo belangrijk- er is ruim aandacht voor intervisievaardigheden en de randvoorwaarden die uw intervisiegroep tot een succes maken.